PRE-Classes 2022

Menselijke aanraking, Technologie en Onderzoek

presentatiefestival

Tijdens de PRE-Class ‘Menselijke aanraking, technologie en onderzoek’ hebben de deelnemers zich verdiept in menselijke aanraking en nieuwe technologie. Menselijke aanraking hebben ze bekeken vanuit drie invalshoeken: die van anatomie, fysiologie, en neurale processen.

Inzendingen

Anna Blankestijn

Poster over handprotheses

Deze poster gaat over een nieuwe techniek voor handprotheses waarbij de hand twee bewegingen tegelijk kan uitvoeren en de gebruiker kan voelen wat die met de hand oppakt.

Sandy Boutros

Tastvermogen

Moderne navigatietechnieken die gebruikmaken van tastvermogen maken het voor slechtzienden makkelijker om hun weg te vinden, maar zijn nog sterk in de ontwikkeling.

Aniek van Kempen

Poster over stress remmende device

In deze poster wordt ingegaan op de werking van een stress remmende draagbare device, dat met behulp van haptische trillingen, hersenen in Alpha staat kan krijgen.

Luna Konijnenburg

Poster over robot-mens intimiteit

In deze poster wordt er ingegaan op een onderzoek dat gaat over de intimiteit tussen mens en robot door middel van aanraking.

Anna Kuipers

Prezi over warmte

Een Prezi over de invloed van fysieke warmte op interpersoonlijke warmte.

Joey van Oirsouw

Armprotheses

Armprotheses zijn veelvoorkomend in onze samenleving. Onderzoekers hebben een manier gevonden om de missende zintuigelijke ervaringen te herstellen. Lees hier hoe.

Floor Vierstra

Informatiefolder

Ik heb een informatiefolder over huid-op-huid aanraking in de NICU gemaakt. Huid-op-huid aanraking, ook wel SSC genoemd, heeft veel goede effecten op de baby en ouder.